menu

Ortopedická ambulance Prostějov

ortopedická ambulance,ortopedie,ortopéd,bolesti zad,bolesti kloubů,Prostějov

Centrum zdraví
Karlov 11
CZ Clinic
Nemocnice Prostějov

Nově !! - Terapie pomocí vlastní plasmy - ACP

09. 01. 2018

 

 

 

Ortopedická ambulance v Centru zdraví rozšířila svoje terapeutické možnosti o léčbu pomocí vlastní plasmy obohacené o krevní destičky ( Autologous conditioned plasma - ACP ). Využíváme originální know-how společnosti Arthrex, která je světovým lídrem v oblasti moderních artroskopických technologiích a také v oblasti tzv. orthobiologie.

Je to zcela bezpečná metoda , využívající působky vlastního těla, čímž se minimalizuje riziko nežádoucí reakce. Zpracování je jednoduché a časově nenáročné. Nejprve se odebírá žilní krev z loketní žíly ( jako při běžném odběru krve) do patentované dvojité injekční stříkačky, která se poté umístí do speciálního přístroje – centrifugy, která oddělí pevnou ( krvinky) a tekutou ( plasma bohatá na krevní destičky – ACP) složku krve. Takto získaný vzorek obsahující plasmu bohatou na krevní destičky a koncentrované růstové faktory je poté injekčně aplikován do oblasti terapeutického zájmu - poranění, zánětu či kloubu.

Metoda urychluje proces hojení, zkracuje dobu rekonvalescence po úrazech a četných ortopedických operacích a je významným doplňkem v moderní terapii osteoartrozy v různých lokalizacích.

více o metodě na stránkách www.arthrex.com v sekci orthobiologics.